maandag 5 mei 2008

Flying Blue

Hoe werkt het?

Flying Blue in het kort

Het is nog nooit zo eenvoudig geweest om Miles te sparen voor award tickets, upgrades, hotel- en autoverhuurarrangementen en nog veel meer fantastische cadeaus. Telkens wanneer u met KLM, Air France, Kenya Airways, Air Europa of SkyTeam-luchtvaartmaatschappijen vliegt, spaart u Miles. En zelfs wanneer u op de grond blijft, kunt u Miles sparen met onze non-airline partners in het Flying Blue-programma. Zo eenvoudig is het. U hoeft alleen te bedenken hoe u uw Miles wilt besteden. We wensen u een goede vlucht!

Op deze pagina:


Flowers

Zo spaart u Miles

Voor de meeste mijlen die u met KLM, Air France, Kenya Airways, Air Europa of SkyTeam-luchtvaartmaatschappijen vliegt, wordt u beloond met één Award Mile en één Level Mile. Als u ervoor kiest om met een van onze overige airline partners te vliegen, worden de meeste gevlogen mijl beloond met één Award Mile.
Het totaal aantal Miles dat op uw account wordt bijgeboekt, is afhankelijk van de afstand die u vliegt en de klasse waarin u reist. Op de meeste tickets voor binnenlandse vluchten geldt een minimum van 500 Classic Award en Level Miles. Op de meeste tickets voor internationale vluchten bieden wij u minimaal 750 Classic Award en Level Miles. Onder andere award tickets en Air Miles-tickets komen niet in aanmerking voor Miles, terwijl op tickets voor een aantal klassen minder of geen Miles kunnen worden gespaard. Raadpleeg voor meer informatie de betreffende pagina's van de Flying Blue airline partners.
Wilt u een nauwkeurige opgave van het aantal Miles dat u op een specifieke vlucht kunt sparen, raadpleeg dan de Miles-zoeker hieronder.

Daarnaast zijn er dankzij onze vele non-airline partners, zoals Marriott, Hilton, Hertz en American Express, ook op de grond nog eens talloze mogelijkheden om Miles te sparen.
Klik hier voor een uitgebreid overzicht van onze non-airline partners.

Road sign

Award Miles en Level Miles

U kunt twee soorten Miles sparen: Award Miles en Level Miles.

Award Miles kunnen worden besteed aan fantastische cadeaus: van award tickets tot hotel- en autoverhuurarrangementen. Ze blijven geldig zolang u ten minste eenmaal per drie jaar een in aanmerking komende vlucht maakt met KLM, Air France, Kenya Airways, Air Europa of SkyTeam-luchtvaartmaatschappijen.

Level Miles brengen u naar een hoger Flying Blue-deelnemersniveau: van Ivory naar Silver, Gold of Platinum. Elk jaar wordt tijdens de jaarlijkse niveaubepaling op 31 december het aantal Level Miles weer terug op nul gezet.

Flying Blue-deelnemersvoordelen

  • Spaar één Award Mile en één Level Mile per gevlogen mijl.
  • Op de meeste tickets voor binnenlandse vluchten geldt een minimum van 500 Award en Level Miles. Op de meeste tickets voor internationale vluchten bieden wij u minimaal 750 Award en Level Miles. Onder andere award tickets en Air Miles-tickets komen niet in aanmerking voor Miles, terwijl op tickets voor een aantal klassen minder of geen Miles kunnen worden gespaard. Raadpleeg voor meer informatie de betreffende pagina's van de Flying Blue airline partners.
  • Spaar Bonus Miles in Business Class van KLM en Business en First Class van Air France.

Deelnemersniveaus

Flying Blue biedt exclusieve voordelen in elk van de vier deelnemersniveaus: Ivory, Silver, Gold en Platinum. De kleur van uw Flying Blue-deelnemerskaart staat voor uw deelnemersniveau, dat afhankelijk is van het aantal Level Miles dat u hebt gespaard. Elk niveau biedt zijn eigen voordelen en privileges. En verhoging naar een volgend niveau is eenvoudig: hoe meer u reist, hoe hoger uw niveau.

Silver. Uw paspoort naar aangenaam reizen.
Profiteer van een voorkeursbehandeling. Klik hier voor een overzicht van de voordelen.

Gold. Uw paspoort naar een nieuwe reiservaring.
Geniet van reizen in stijl. Klik hier voor een overzicht van de voordelen.

Platinum. Uw paspoort naar meer luxe.
Wat u ook nodig hebt, u profiteert er als eerste van. Een Platinum-kaart is alleen voorbehouden aan onze trouwste klanten. Klik hier voor een overzicht van de voordelen.

Meer Elite-voordelen

Wanneer u een bepaald aantal Level Miles hebt gespaard, wordt uw deelnemersniveau automatisch verhoogd naar het volgende niveau, waardoor u van nóg meer Elite-voordelen zult kunnen profiteren. Uw Level Miles blijven geldig tot en met de 31e december van het jaar waarin u ze hebt gespaard. Dat wil echter niet zeggen dat u vóór die datum geen hoger niveau kunt bereiken. Zodra u voldoende Level Miles hebt gespaard, komt u – ongeacht het moment van het jaar – in aanmerking voor het volgende niveau. Klik hier voor een overzicht van het aantal Level Miles dat voor verhoging naar de verschillende niveaus nodig is.

Zo besteedt u Miles

De Award Miles die u spaart, kunt u besteden aan talloze fantastische cadeaus. Van award tickets en upgrades tot safari’s, autoracen, helikoptervluchten en nog veel meer. U kunt uw Award Miles besteden bij een groot aantal airline en non-airline partners van Flying Blue. Klik hier voor een overzicht van al onze partners.

Neem gerust contact op met Flying Blue

Als u vragen hebt over Flying Blue, kunt u de FAQ raadplegen. Mocht u de antwoorden daar niet vinden, dan kunt u altijd per e-mail contact met ons opnemen. Klik hier voor de contactgegevens van uw Flying Blue-klantenservice.

Geen opmerkingen: